Mmmonsters!

In Mmmonsters! vind je geen enge monsters, alleen grappige. Ze hebben allemaal een andere vorm en hebben reuze honger. Maar ze eten alleen wat er in hun buik past. Kun jij raden wat ze lekker vinden?

* Stevig kartonboek met flapjes en afgeronde hoeken
* Met veel vormen en soorten eten om te benoemen

 

Recensie: In het leuke handzame kartonnenboekje Mmmonsters! Valt er voor de allerkleinste kinderen van alles te ontdekken. De lieve schattige schepsels in het boekje zijn elk gemakkelijk te herkennen aan hun opvallende vorm. Het vierkante monster heeft een voorkeur voor een speciaal lekkernij. Wat dat precies is kunnen de kinderen ontdekken door in de buik van het monster te kijken, door het losse stukje karton op de buik van het monster open te klappen. En nee dat is niet eng, maar wel spannend. Spelenderwijs leren kinderen zo ongemerkt al snel de meest voorkomende vormen te herkennen.

Op iedere stevige kartonnen pagina die het kind openslaat staat aan de linkerzijde een bord vol met lekker eten in verschillende vormen en aan de rechterzijde staat er een monster die al wat van het lekkere eten in zijn buik heeft gestopt. Zo komt het kind er op den duur achter dat het ronde monster alleen maar ronde etenswaren kan eten en het hartjesmonster? Maar het worstenmonster sluit het boekje verrassend grappig af, al de verschillende vormen zijn niet voor zijn buik bedoeld en hij moet na het eten dan ook plots heel hard rennen.

Praktisch en amusant boekje om keer op keer te bekijken en overal mee naar toe te nemen.

★★★★
Titel: Mmmonsters!
Originele titel: Monstermampf
Auteur: Tobias Krejtschi
Illustraties: Tobias Krejtschi
Leeftijd: vanaf 1 jaar
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Categorie: Baby & peuterboeken/prentenboeken
Thema’s: vormen, eten
Pagina’s: 22
Uitvoering: hardcover/karton
ISBN13: 9789051165821
Verkrijgbaar vanaf: maart 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 08-04-2017
Prijs: €9,95
Bestellen

Plaats een reactie